Voorbereidingen in Bellewaerde Park anno 2012

2012-02-BLW-Winterwerken

Naar jaarlijkse gewoonte zijn de pretparken volop bezig om hun park bezoekers-klaar te hebben tegen het seizoensbegin in de Paasvakantie, zo ook Bellewaerde Park waar het park hoopt de bezoekers te verrassen met enkele markante nieuwigheden.

 

Investeringen aan vele vernieuwingen besteed

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Ook dit seizoen is geen uitzondering: er werd zo maar liefst 2,2 miljoen euro geïnvesteerd in zowel de attracties als de dieren.

2012-02-BLW-bisonEén van die nieuwigheden is de aanwezigheid van bizons in het Far West gedeelte van het park. Europese bizons welteverstaan. Deze zoogdieren zijn eveneens bekend onder de benaming "wisents". Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren. De keuze voor de Europese variant was een bewuste keuze. Deze immense dieren zijn immers een sterk bedreigde diersoort, die na de 2e wereldoorlog bijna uitgestorven waren. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met 1 mannetje en 3 vrouwtjes. Deze nieuwe inwoners van Bellewaerde Park krijgen een verblijf vlakbij de Keverbaan, waar tot 2009 de Old Timers reden.

De Keverbaan zelf kreeg ook een grondige heropfrissing. In het kader van de milieuvergunning werd aan de achterzijde een geluidsmuur geplaatst. Maar ook de kevertrein zelf kreeg een makeover: zo werd het onderstel gecheckt en kreeg het een heuse upgrade. De carrosserie is ook helemaal vernieuwd. Tot slot kreeg de trein ook nieuwe zitbanken.

Een andere belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om de leeuwen te spotten, zonder hiervoor de Bengal Express te nemen, die ook volledig nieuwe sporen kreeg om op te bollen. Kids kunnen binnenkort de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken aan het stuur van een speciale “leeuwenproof” jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe “leeuwen uitkijkpunt” wordt gebouwd in Bengaalse stijl en kan men vlak naast het station van de Bengal Express vinden.
 

2012-02-BLW-lion-spotting

 
Ook aan andere attracties zijn allerlei verbeteringswerken gaande: zo heeft de Boomerang een stoombehandeling gekregen, en zal deze klassieker een Mexicaans kleurtintje krijgen. Ook bij El Volador en in Kidspark zijn er verschillende winterwerken bezig.

Behalve de nieuwe diersoorten zijn er ook andere plannen met de bestaande bevolking: zo worden de steppezebra’s en de Boliviaanse doodshoofdaapjes betrokken bij de kweekprogramma’s. Tot voor kort waren hier enkel mannetjes aanwezig, maar met het seizoensbegin in het vooruitzicht zullen ook enkele vrouwtjes verwelkomd worden.
De kapucijnapen krijgen ook een volledig nieuw gebetonneerde vijver.
Tot slot zijn er plannen om in het najaar, als de bouwvergunning volledig in orde is, te starten met de bouw van quarantainestallen en een operatiekwartier.

Nabij de hoofdingang krijgt de souvenirwinkel een volledig nieuwe look aangemeten. Parking A, aan de Meenseweg, wordt bovendien uitgebreid.