2012-02-Sarkanniemi-AngryBirds

Het Finse pretpark Särkänniemi zal deze zomer een nieuw kinderthemagebied openen, geïnspireerd op het bijzonder populaire mobiele spel “Angry Birds”. Angry Birds Land zal als doelgroep kinderen en families voor ogen hebben.

 

Nieuw kindergebied voor Fins pretpark

Miikka Seppälä, CEO van Särkänniemi, licht alvast toe: “We wilden een uniek themagebied creëren en associëren met een sterk en bekend produkt. We kozen voor de Angry Birds, van oorsprong een Fins produkt, maar ondertussen wereldwijd bekend. Het past perfect binnen ons pretpark.”

Met meer dan 500 miljoen downloads heft Angry Birds zich al bewezen als een wereldwijde hit voor het mobile gaming platform, het is dan ook geen verrassing dat het concept ook wordt gebruikt in een themapark.

In de lente zal het park de concrete plannen naar buiten brengen, al betreft het wellicht enkele kinderattracties, pretpark games en een soort ontmoetingsplaats. Het thema wordt uitgewerkt in samenwerking met het park zelf, Rovio Entertainment (de Finse ontwerpers van Angry Birds) en BDR Design, een thematiseringsbedrijf met ervaring in de pretparkenwereld.

Het Särkänniemi Adventure Park bevindt zich in het hart van Tampere, gelegen in het mooie merengebied dat Finland kenmerkt. Het park bestaat reeds sinds 1966 en wordt samen met Linnanmäki in Helsinki aanzien als voornaamste pretpark uit Finland.