Spannend wateravontuur in Mirabilandia

2012-02-Mirabilandia

Het Italiaanse Mirabilandia licht via een promo-filmpje al even een tipje van de sluier van wat men mag verwachten van DiVertical, de nieuwe waterachtbaan van het park.

 

DiVertical, de eerste waterachtbaan van Italië

De rit begint met een vertikale lift, die de boot tot 60 meter hoog brengt. Lang genieten van het uitzicht over de Adriatische Kust is er niet bij, want de “raceboot” stort zich naar beneden, de snelheid van zo’n 110 km/u wordt gebroken door een eerste splashsectie, maar de boot is niet volledig afgeremd en zal nog een coastergedeelte afleggen. Dat parcoursgedeelte oogt misschien eerder tam, maar zal toch best fijn zijn.

2012-02-Mirabilandia180De raceboten zijn nog in ontwerpfase, hiervoor heeft het park een wedstrijd uitgeschreven om de coasterbootjes vorm te geven. In totaal zijn er 11 boten die elk een eigen ontwerp zullen hebben. De winnaars mogen in juni mee de opening van de achtbaan meemaken op de eerste rij. 
In deze bootjes kunnen 10 mensen plaatsnemen. Dit type van waterachtbaan is relatief uniek te noemen. Enkel in het Amerikaanse Holiday World staat met Pilgrims Plunge een gelijkaardige attractie, al heeft die geen achtbaangedeelte, ook ontworpen en gebouwd door het Zwitserse Intamin Rides.

DiVertical zal de eerste waterachtbaan van Italië zijn, de enigste Intamin waterachtbaan van Europa. In Europa vindt men vooral waterachtbanen van Mack Rides aan, zoals Atlantica SuperSplash en Poseidon in Europa Park, Montanha Russa in het Portugese Aquashow Family Park, Skatteøen in het Deense Djurs Sommerland, SuperSplash in het Noorse TusenFryd en dichterbij ons uiteraard SuperSplash in Plopsaland De Panne. Ook De Vliegende Hollander in de Efteling (Kumbak en Efteling makelij) en Vonkaputous in Linnanmäki (van Premier Rides) behoren tot de waterachtbanen. DiVertical is 's werelds hoogste watercoaster en bovendien ook de hoogste achtbaan van Italië.

Mirabilandia behoort tot de Spaanse pretparkengroep van Parques Reunidos, net zoals Bobbejaanland en Moviepark Germany. Het park ligt nabij de Adriatische Kust, niet ver van Ravenna. Na Gardaland is dit pretpark het drukst bezochte park in Italië.