Zum Rittersturz in Freizeitpark Klotten

2011-11-Freizeitpark-Klotten

Zoals eerder bericht opent het Duitse wildpark Freizeitpark Klotten de langverwachte waterbaan. Ondertussen werd de naam ook vrijgegeven: Zum Rittersturz.

 

Log Flume of Waterachtbaan

Deze nieuwe waterattractie werd al veel eerder verwacht: toen het Duitse wildpark nabij Cochem in 2004 een grote achtbaan, “Heiße Fahrt”, bij hun speeltuin toevoegde, maakte het meteen ook grootse plannen bekend om deze Gerstlauer achtbaan te integreren in een namaakvulkaan, waarin ook een grote waterbaan zou komen.

2012-02-KlottiHet duurde ondertussen langer dan verwacht eer er schot in de zaak kwam, maar nu zou het charmante park dan toch de waterattractie presenteren. Weliswaar niet in een vulkaan, mogelijk komt er een kasteel in de toekomst. Toch moet de fan niet meteen teleurgesteld zijn, want met een 56° steilheidgraad is dit meteen één van de steilste waterattracties uit Europa. Enkel Drenched (vroeger Hydro) in Oakwood is nog iets steiler in zijn drop (76°).

De nieuwe attractie voor Freizeitpark Klotten wordt geleverd door het Zwitserse bedrijf ABC-rides. De bootjes worden met een liftsysteem omhoog gebracht, tot 25,125 meter hoogte. Dan begint de afvaart, met een knikje, een recht stuk en de finale drop. In dit gedeelte wordt de achtbaan “Heiße Fahrt” gekruist. De drop-combinatie zal bovendien een portie airtime opleveren. Hierdoor wordt de waterbaan door sommigen reeds gepromoveerd tot waterachtbaan, maar dan zou Flashback in Walibi ook geen gewone wildwaterbaan zijn...

In totaal zou het traject zo’n 240,5 meter lang zijn. De nieuwe attractie zal alvast een toegevoegde waarde betekenen voor het park. Hopelijk moeten de bezoekers niet opnieuw 8 jaar wachten voor de afwerking van de thematisatie. Klotti zal alvast blij zijn.