Achtbaan verdwijnt uit leegstaand Blue Diamond Park

2012-02-Daytona-Coaster

De Pinfari-achtbaan van het voormalige Amerikaanse pretpark Blue Diamond Park nabij New Castle, Delaware zal verhuizen naar Florida naar Daytona Lagoon aan de Daytona Beach Boardwalk.

 

Zyklon-achtbaan naar Daytona Lagoon

Deze week is men alvast begonnen aan de afbraak van deze stalen achtbaan. Eigenaar Nick Ferrara Jr verkocht de achtbaan vorige maand. De achtbaan kostte destijds 110.000 USD, er werd niet bekend gemaakt hoeveel Daytona Lagoon betaald heeft.
De achtbaan werd oorspronkelijk geopend als Super Italian Bobs in Adventure Land Park en verhuisde later naar Legend City als Sidewinder. Alvorens in 2004 te arriveren in Blue Diamond Park, stond de achtbaan nog in DelGrosso’s Amusement Park waar de achtbaan onder de naam Zyklon opereerde.
Blue Diamond Park bestond slechts vier jaar: van 2004 tot en met 2007. In 2008 werd besloten het park failliet te verklaren. Er staan nog twee attracties die mieten verkocht worden, waaronder een Matterhorn Himalaya attractie van Mack Rides, die vroeger nog deel uitmaakte van de Miracle Strip op Panama City Beach in de vroege jaren ’60.