X-Flight bereikt hoogste punt

2012-01-X-Flight

In 2012 worden verschillende nieuwe top-attracties verwacht, zo ook in het Amerikaanse Six Flags Great America. De constructiewerken zijn volop bezig, en het hoogste punt van de nieuwe achtbaan X-Flight werd bereikt.

 

Six Flags Great America geeft video vrij

X-Flight, de nieuwe B&M Wing Coaster voor Six Flags Great America, heeft zijn top bereikt tijdens de constructiewerken. Het park is samen met Dollywood het enige Amerikaanse park waar zo’n Wing Coaster kan bereden worden. Bij dit type achtbaan bevinden de bezoekers aan de zijkant, naast de sporen. Het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard (kortweg B&M) heeft vorig jaar in het Italiaanse Gardaland dit type achtbaan voor het eerst voorgesteld. Naast de twee Amerikaanse parken, pakt ook het Londense pretpark Thorpe Park uit met een Wing Coaster.

X-Flight is gepland om in mei open te gaan voor het publiek. De achtbaan zal een rode kleur hebben voor de sporen, en zwart voor de ondersteuningspalen. De topsnelheid zou net geen 90 km/u bedragen. Bezoekers zullen op een traject van 915m zo’n vijf maal ondersteboven gaan.

Six Flags Great America heeft alvast een leuke video gemaakt van de constructie van deze spectaculaire attractie: