Laatste spoor geplaatst in Busch Gardens Williamsburg

2012-01-BGW-Verbolten

Busch Gardens bereikte afgelopen week een belangrijke mijlpaal wat betreft de nieuwste achtbaan voor het Amerikaanse park: het laatste stukje spoor van Verbolten werd geplaatst.

 

Park klaar voor nieuwe achtbaan

Eens de achtbaan klaar is, wordt het aftellen naar het moment waarop de bezoekers worden meegenomen op een rit vol adrenaline en avontuur, met twee elektromagnetische lanceringen, verbluffende effecten door sensors aangedreven en een warrige combinatie van allerlei bochtjes en heuveltjes.

2012-01-BGW-Verbolten180"De vooruitgang aan onze nieuwe achtbaan Verbolten verloopt volgens schema.", volgens Larry Giles, de engineering vice president uit Busch Gardens. "We hebben met het vervolledigen van de baan een belangrijke doelstelling behaald. Maar er wacht ons nog veel werk wat betreft de afwerking, waaronder thematisatie maar ook de special effecten die we voor ogen hebben. We verwachten om de attractie klaar te hebben tegen het einde van de lente."

De nieuwe achtbaan komt in het Oktoberfest gedeelte van het park en zal een reproductie zijn van een ritje op Duitse wegen, waarbij er uiteraard allerlei zaken zullen gebeuren. Het wordt de tweede achtbaan van Zierer dit seizoen waar speciale effecten een hoofdrol in zullen spelen. Ook in het Deense Legoland park is de Duitse constructeur bezig met de bouw van een 'effecten'-achtbaan.

De vooruitgang van de werken kan men volgen via de officiële website van het park www.buschgardens.com en via www.facebook.com/buschgardens.
 

2012-01-BGW-Verbolten420