Rainbow Springs opent grootste investering ooit

2012-01-NZ-BigSplash

Rainbow Springs, een pretpark in Nieuw-Zeeland, opende gisteren Big Splash, een gethematiseerde wildwater-attractie met een kostenplaatje van maar liefst 6,2 miljoen Euro.

 

Big Splash geopend in Nieuw-Zeeland

Het ene moment bevindt men zich op een rustig kabbelende rivier, in het midden van het woud, om het volgende moment zo’n 12 meter diep in een meer te duiken. Het mag dus duidelijk zijn dat het om een waterattractie gaat en de bezoekers dus nat kunnen worden.

2012-01-NZ-BigSplash-newsDe avontuurlijke tocht duurt maar liefst 9 minuten en voert de bezoeker doorheen de ecologische evolutie die Nieuw-Zeeland heeft ondergaan. Het woud bestaat uit echte bomen, zo’n 7000 bomen werden getransplanteerd. Bezoekers nemen plaats in een bootje van 8 personen, en varen doorheen het gebied van de Maori. Het grootste gedeelte van de rit bestaat uit de rustgevende rondvaart, met audio-commentaar over het eco-systeem. De finale drop geeft alvast een extra portie spanning aan de rit.

“De bezoekers zullen onder de indruk zijn”, aldus Stewart Brown, de projectleider. “De attractie kan alleen meer beter worden in de loop der jaren, wanneer de natuur zich helemaal heeft ingegroeid omheen de waterattractie.”

De creatie van de attractie nam zo’n twee jaar in beslag, inclusief het uitwerken van het concept. Een entreeticketje van het park stijgt wel van 30$ tot 35$. De nieuwe attractie is dan ook de grootste investering in het park, sinds het werd geopend in 1932. Iedereen vanaf 1m10 is welkom in de attractie. Kinderen vanaf 80cm mogen onder begeleiding ook proeven van deze nieuwe attractie.

Naast de attractie zelf zal het park ook een interactieve speeltuin openen op het einde van de maand.