2012-01-seaworldsandiego

SeaWorld San Diego pakt dit seizoen uit met een familie-achtbaan, Manta, een mega-coaster van het Duitse bedrijf Mack-Rides. Met Manta zal het park een spectaculaire achtbaan op familieformaat presenteren.

 

SeaWorld San Diego druk in de weer

De constructiewerken vorderen voorspoedig. De spectaculair ogende treintjes zijn ondertussen ook al gearriveerd. De nieuwe achtbaan is het debuut voor Mack’s mega-coaster. SeaWorld koos voor een custom designed ontwerp, met twee lanceerstroken, die niet al te extreem zijn, en geen inversies. Het project is begroot op 10 miljoen dollar.
De achtbaan zal mooi worden ingepast in de omgeving, met onder meer een nieuw groots aquarium en een buiten-pool met diverse roggen.
 

2012-01-seaworldsandiego-news

De achtbaan zelf heeft een maximale hoogte van 9 meter, maar zal op sommige momenten in de grond duiken. De grootste drop is echter ook relatief beperkt: 16,5 meter. De topsnelheid ligt met 69,2 km/u ook niet spectaculair hoog. Het kostenplaatje zit vooral in de afwerking en de inwerking. Zo zal men in een meer duiken, doorheen een tunnel met allerlei projecties van roggen gelanceerd worden, en ondanks de “bescheiden” stats zal de baan toch een 4G aan krachten trekken. Een ritje op de achtbaan moet het gevoel geven van hoe een grote manta-rog doorheen het water klieft en met zijn uitgestrekte vinvleugels haast de golven raakt. Deze achtbaan zal dit gevoel proberen na te bootsen tijdens een 2 minuten durend ritje op een traject van toch wel 850 meter.

Een simulatie werd door het park vrijgegeven: