Europa-Park onthult naam nieuwe achtbaan

2012-01-EuropaPark-Wodan

Bij de start van het nieuwe jaar legde Europa-Park mooie cijfers voor van hun 37e seizoen, met meer dan 4 miljoen bezoekers. Ook werd de naam voor de nieuwe houten achtbaan bekend gemaakt.

 

Nieuw hotel en nieuwe achtbaan

De nieuwe topattractie in Europa-Park voor 2012 wordt een houten achtbaan van GCI, die zal luisteren naar de naam “WODAN - Timburcoaster”. Bij de opening van het nieuwe seizoen op 31 maart zal Wodan openen voor het publiek. De verwachtingen liggen hoog voor de meer dan 1000m lange en 40m hoge achtbaan. Constructeur GCI is alvast bezig om Europa verder in te palmen met hun wooden coasters, na onder meer Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling.
 

2012-01-EuropaPark-Wodan-News
 

Naast de toevoeging van een nieuwe attractie, staat er ook nog de opening van het vijfde themahotel op de planning: “Bell Rock”. Dit nieuwe hotel wordt opgetrokken in de New England stijl. De toevoeging van een nieuw hotel was volgens Roland Mack nodig: “Ons hotel resort had zijn capaciteit bereikt. Elk jaar genereert Europa-Park meer dan 1,8 miljoen overnachtingen voor de regio.”
Een symbolisch kenmerk van het hotel wordt de 35 meter hoge vuurtoren.