Stalen Wild Eagle sculptuur voor Dollywood

2012-01-Dollywood

Dit seizoen opent het Amerikaanse pretpark de allereerste B&M Wing Coaster op Amerikaanse bodem. Het park in Tennessee bestelde alvast de grootste replica van een adelaar, met een vleugelspanwijdte van zo’n 14m.

 

Indrukwekkend kunstwerk voor nieuwe achtbaan

De stalen sculptuur is een ontwerp van de Canadese kunstenaar Kevin Stone. Het unieke standbeeld weegt zo’n 2 ton en bestaat voornamelijk uit staal. Het kunstwerk bevat een duizendtal ingewerkte veertjes.

Brian Dudash, de constructie- en ontwikkelingsmanager van Dollywood licht alvast toe: “Toen we het concept voor het kunstwerk initieel voor ogen hadden, wilden we dat het in de eerste plaats een soort baken was om de mensen naar de attractie te kunnen lokken. Maar we wilden ook een ode brengen aan de natuur van ons gebergte de Smoky Mountains. Het ontwerp van de sculptuur moest dus in de eerste plaats zeer natuurlijk ogen en kunnen passen in de omgeving van de attractie.”

Stone werkte zo’n zes maanden aan zijn kunstwerk in de Metal Animation Studio in Chilliwack, British Columbia. Eens het werk volledig klaar is, dan zal het naar Dollywood vervoerd worden.