Premier Rides bezorgt Inverted treinen voor Goliath

2011-12-SFNE-Goliath

Het nieuws is al een tijdje bekend dat Six Flags New England, het themapark nabij Springfield en op een uurtje rijden van Boston, een nieuwe achtbaan zal krijgen, Goliath, een Giant Inverted Boomerang.

 

Six Flags New England kiest voor nieuwe treinen

Helemaal nieuw is de achtbaan niet, het betreft immers een verhuis van Déjà Vu uit Six Flags Magic Mountain naar New England. De achtbaan is een zogenaamde GIB, Giant Inverted Boomerang, een spectaculair ogende achtbaan, ontworpen en gefabriceerd door het Nederlandse achtbanenbedrijf Vekoma.

Het Amerikaanse Six Flags park besloot om niet alleen de naam te wijzigen, maar ook om nieuwe treinen te bestellen. Niet bij Vekoma, maar bij het Amerikaanse bedrijf Premier Rides. Er wordt afgestapt van de typerende GIB-treinen, waarbij de zitjes in een V-opstelling stonden. De mensen zullen in een traditionele 4-op-een-rij zitten. Hierdoor wordt de treinlengte iets kleiner, waardoor het station kan aangepast worden, maar belangrijker nog, waardoor het evacuëren handiger zal verlopen wanneer de trein zou komen vast te zitten in het omgekeerde boomerang-element. De belangrijkste vraag zal echter zijn, of de nieuwe treinen ook hetzelfde comfort en beleving zullen kunnen aanbieden.
 

2011-12-SFNE-Goliath-News