2011-11-Freizeitpark-Klotten

Het Duitse wildpark Freizeitpark Klotten, niet ver van Cochem in de Moezelvallei, opent komend seizoen een nieuwe grote investering voor het bescheiden park: namelijk een wildwaterbaan.

 

ABC Rides plaatst korte waterattractie

Deze waterattractie werd al veel eerder verwacht. Toen het wildpark in 2004 een grote achtbaan bij hun speeltuin toevoegde, maakte het meteen ook grootse plannen bekend om deze Gerstlauer achtbaan te integreren in een namaakvulkaan, waarin ook een grote waterbaan zou komen.

Het duurde ondertussen langer dan verwacht eer er schot in de zaak kwam, maar nu zou het charmante park dan toch de waterattractie presenteren. Weliswaar niet in een vulkaan, en slechts de helft van de voorziene lengte. Toch moet de fan niet meteen teleurgesteld zijn, want met een 56° steilheidgraad is dit meteen één van de steilste waterattracties uit Europa. Enkel Drenched (vroeger Hydro) in Oakwood is nog iets steiler in zijn drop (76°).

De waterattractie voor Freizeitpark Klotten wordt geleverd door het Zwitserse bedrijf ABC-rides. De bootjes worden met een liftsysteem omhoog gebracht, tot 24 meter hoogte. Dan begint de afvaart, met een knikje, een recht stuk en de finale drop. In dit gedeelte wordt de achtbaan “Heiße Fahrt” gekruist. De drop-combinatie zal bovendien een portie airtime opleveren. In totaal zou het traject zo’n 120 meter lang zijn. De benodigde oppervlakte bedraagt 110m op 40m.
De nieuwe attractie zal alvast een toegevoegde waarde betekenen voor het park. Hopelijk moeten de bezoekers niet opnieuw 8 jaar wachten voor de afwerking van de thematisatie.