2011-11-Mirabilandia

In het Italiaanse Mirabilandia zijn de voorbereidingen volop gestart voor een nieuw, grootschalig project voor het twintigjarig jubileum van het park: Divertical.

 

Duurste project voor Mirabilandia

Het park heeft nog niet veel officieels gehuld over deze nieuwe attractie, al zijn er toch wel enkele elementen bekend geraakt over Divertical, de nieuwe topattractie van het Italiaanse themapark, dat net als Bobbejaanland onder de vleugels zit van Parques Reunidos.

Het zou een watercoaster van Intamin betreffen, de hoogste waterachtbaan in zijn soort en bovendien de eerste echte watercoaster van Intamin.
Er is al gelekt dat een liftsysteem de boot naar boven zal brengen, ongeveer tot op 50m hoogte. Daarna volgt een duik naar beneden (45°), vergelijkbaar met een shoot-the-chutes attractie, de boot zal in het water duiken, maar slechts lichtjes en zal erna nog een achtbaantocht maken. De maximale snelheid zal boven de 100km/u liggen.
Met een investering van 20 miljoen Euro, zal dit project de duurste attractie uit de geschiedenis van Mirabilandia worden. Het park investeerde afgelopen seizoen al in de dubbele achtbaan Master Thai.

Het wordt aftellen tot de beurs van Milaan in februari tot wanneer het park officiële info zal verstrekken over Divertical.