Polar Land voor Legoland Billund

2011-11-LegolandBillund

In het Deense Legoland Billund opent komend seizoen een volledig nieuw gebied, dat in teken staat van de poolgebieden: Polar Land. Hoogtepunt wordt de Polar X-plorer.

 

Deens Legoland park pakt uit

De Noord- en de Zuidpool ontmoeten elkaar in Legoland Billund, het originele Legoland park in Denemarken. Een nieuw themagebied met een oppervlakte van maar liefst 12.500 m2 werd gecreëerd om er een achtbaan, een pinguïnverblijf, een pool-restaurant en de spannende Power Builder in onder te brengen. De Power Builder bestaat reeds in het park, maar wordt helemaal herwerkt als een flight simulator attractie.

De huisontwerper van Legoland, Tom Christiansen, heeft ook hier het ganse gebied uitgetekend. De eyecatcher wordt wellicht de nieuwe achtbaan, Polar X-plorer. Deze achtbaan van Zierer wordt de snelste achtbaan van het park, met een top van 65 km/u en heeft als extra’tje een onverwachte val van 5 meter.
 

2011-11-LegolandBillund-plan

 
Christiansen vertelt kort het verhaal achter de achtbaan: “In Polar X-plorer worden jonge poolonderzoekers aangesproken om een avontuurlijke tocht te maken doorheen het poolgebied. Hierbij worden de bezoekers meegenomen op een leuke rit door een ijswaterval, langs enkele indrukwekkende pooldieren gemaakt uit de beroemde Lego-stenen en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te zakken en 5 meter naar beneden te vallen. Daarna neemt de snelheid helemaal af om als slot langsheen de pinguïns te rijden. De combinatie van achtbaan met dieren is toch wel best uniek te noemen.”
Men kan uiteraard de pinguïns in Penguin Bay ook gewoon bezoeken zonder achtbaanritje…

Polar Land heeft een kostenplaatje van om en bij de 10 miljoen Euro. De opening is gepland in mei 2012.