Merlin heeft een deal voor een Ice Age attractie

2011-11-IceAge

Merlin Entertainments heeft een deal gesloten met filmproducent 20th Century Fox om een nieuw 4D avontuur te laten ontwikkelen gebaseerd op het populaire Ice Age.

 

4D attracties voor Gardaland en Alton Towers

Het nieuwe 4D avontuur wordt gemaakt en ontwikkeld door SimEx-Iwerks, toch wel een bedrijf met de nodige kennis en ervaring ter zake. De attractie zal de speciaal gemaakte 3D-film combineren met fantastische speciale effecten. Er werd ook al een naam vrijgegeven: Ice Age Dawn of the Dinosaurs.

Voorlopig krijgen twee Merlin-parken de eer om deze nieuwe attractie te presenteren: Alton Towers in het Verenigd Koninkrijk en Gardaland in Italië. De nieuwe attractie zal geïmplementeerd worden in een omgeving die helemaal in teken staat van de IJstijd In dit Ice Age gebied zullen uiteraard ook karakters van de animatiefilm rond lopen voor een “Meet & Greet” met de bezoekers. Er zal uiteraard ook een winkel gebouwd worden, die volledig in teken zal staan van de Ice Age merchandising. Alton Towers Resort zal bovendien ook nog eens twee interactieve Ice Age kamers gaan aanbieden in hun parkhotel, Splash Landings Hotel.