Houten achtbaan Europa-Park verrijst

2011-09-EuropaParkHolz

De nieuwe attractie voor volgend seizoen in Europa-Park zal een houten achtbaan zijn: een mythe wordt verwacht. De constructiewerken zijn al eventjes bezig en het resultaat daarvan is via Facebook te volgen... 

 

Werken vorderen uitstekend

De constructiewerken zijn al eventjes aan de gang, en het resultaat oogt nu reeds indrukwekkend. In totaal zullen negen maanden nodig zijn om deze houten achtbaan te voltooien. De achtbaanrit start in IJsland en zal uitstrekken van Blue Fire tot Atlantica. De nieuwe achtbaan kent een grondoppervlakte van 1,6 ha.

De verdere statistieken wijzen alvast op een serieuze achtbaan, doch niet de grootste of spectaculairste. Het wordt de elfde achtbaan voor Europa-Park. Na Silver Star is dit nog maar de tweede achtbaan waarvoor men beroep doet op een ander pretparkbedrijf, namelijk het Amerikaanse GCI, Great Coasters International. Het traject heeft een totaallengte van 1050 meter, een hoogte van 35 meter hoog en zou meer dan 100 km/u moeten gaan. Het ontwerp voorziet hoge snelheid, veel bochtenwerk en de nodige porties air-time.

2011-09-EuropaParkHolz420

 
Europa-Park beschikte nog niet over een houten achtbaan. Belangrijk bij de keuze voor dit bouwmateriaal waren de eigen milieucriteria. Het hout komt voor een groot deel uit Duitse bossen en certificaten garanderen dat alles voortkomt uit duurzame bosbouw. Hopelijk zal deze achtbaan geen capaciteitsproblemen kennen. De topachtbanen in Europa-Park hebben immers, ondanks een hoge capaciteit, toch de nodige lange wachtrijen.


Op Facebook kan men het verdere proces volgen.