Verbolten voor Busch Gardens Williamsburg

2011-09-Verbolten

Busch Gardens Williamsburg heeft de naam voor hun nieuwe achtbaan van komend seizoen afgelopen weekend bekend gemaakt: Verbolten. Deze achtbaan is een constructie van de Duitse attractiebouwer Zierer.

 

Nieuwe achtbaan voor Busch Gardens Williamsburg

De achtbaan zal deel uitmaken van Busch Gardens Oktoberfest Village en zal bij het betreden alvast veel mysterie uitstralen. Er is immers een heel verhaal aan de nieuwe achtbaan gekoppeld: men komt immers binnen bij een Duits kantoor van toerisme en men zal een ritje gaan maken op de alom bekende autobahn. Men begint met een rustige rit doorheen het berglandschap van Duitsland, maar na een wegomlegging gaat alles mis en komt men terecht in een stukje verboden Zwarte Woud. De bezoekers komen in de duisternis terecht, en zullen verschillende weertypes meemaken tijdens hun tocht.

2011-09-Verbolten-nieuwsTechnisch gezien lijkt dit gegeven bijzonder uitdagend. Allereerst is er de achtbaanconstructie van Zierer, die twee lanceerzones zal hebben, gecombineerd met enkele special effects om de verschillende weertypes te accentueren.
Het avontuurlijke tochtje zou zo’n 3,5 minuut duren, het traject zal zo’n 870 meter lang zijn. Verbolten zal bijzonder vele bochtjes en hellingen hebben, alsook een duik in het water.

“Verbolten staat voor de nieuwste rollercoaster technologieën.”, aldus Carl Lum, de Algemeen Directeur van het park. “Wanneer Verbolten in de lente van 2012 zal opengaan, zullen de coasterfans in hun nopjes zijn met de verschillende lanceringen en de verrassingen die deze attractie bidet, die uniek zijn voor de VS.”