Twee nieuwe attracties voor Kings Dominion

2011-09-KingsDominion

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion uit de Cedar Fair groep zal in 2012 uitpakken met twee gloednieuwe attracties: de 92 meter hoge Windseeker en het wandelavontuur Dinsaurs Alive!

 

Windseeker en Dinosaurs Alive!

Windseeker zal één van de hoogste attracties van het park worden, met een hoogte van 92 meter. Dit is ongeveer 30 verdiepingen hoog! Mensen zitten per twee en worden al roterend en swingend omhoog gebracht in deze torenattractie. De snelheid neemt toe tot zo’n 50 km/u terwijl de zitjes zo’n hoek van 45° maken. De attractie kan per keer 64 mensen mee omhoog nemen. Windseeker zal gebouwd worden op de huidige locatie van Skyflier vlakbij de Juke Box Diner.

Net als moederpark Cedar Point zal ook Kings Dominion uitpakken met een prehistorische belevenis: Dinosaurs Alive! Deze attractie die niet inbegrepen is in het dagticket en dus een extra entreevergoeding vereist zal 36 dinosauriërs bevatten, die elk verschillende sensoren bevatten om zo interactiviteit mogelijk te maken. De creaties kunnen dan ook echt bewegen en maken typerende geluidjes. De inkom van deze nieuwigheid bevindt zich vlakbij de Grizzly rollercoaster.

Pat Jones, de algemene directeur van het park is alvast verheugd met beide attracties. “Ronddraaien op zo’n 300 feet hoogte boven Kings Dominion en omgeving, is een adembenemende ervaring. ’s Nachts zullen we de toren mooi laten oplichten. Het zal zonder twijfel een populaire toevoeging voor het park worden.”
Hij vervolgt: “Met Dinosaurs Alive! pakken we uit met een toch wel bijzonder vernieuwende attractie voor ons park. Dit nieuw avontuur ligt in het verlengde van wat wij onze bezoekers willen aanbieden: plezier van wereldformaat en entertainment voor het ganse gezin. De dinosauriërs zullen levensecht ogen: hun bewegingen, de geluiden en zelfs hoe ze er uit zien. Het zal jong en oud beroeren.”