Dollywood stelt Wild Eagle voor

2011-09-Dollywood

In de VS blijven de aankondigingen van spectaculaire achtbanen maar komen. Ditmaal Dollywood die hun nieuwste aanwinst voor 2012 voorstelt: Wild Eagle, een wing coaster van B&M. Eerder maakt ook Six Flags bekend dat ze een wing coaster gingen neerzetten.

 

Hoogste wing coaster voor Dollywood

Het park in Tenessee en geleid door de bekende country-ster Dolly Parton, is alvast in de wolken met de aankondiging van deze imposante achtbaan. Een wingcoaster, of een vleugel-achtbaan, plaatst zijn passagiers met vier op een rij, alleen zit men niet op het spoor, of hangt men er ook niet onder; men bevindt zich immers naast het spoor, op de “vleugels” van de achtbaantrein. Vandaar de benaming.

Wild Eagle zal alvast met 64 meter hoogte, de hoogste wing coaster tot op heden zijn. De baan duikt in eerste instantie 41 meter de diepte in, en tijdens zijn traject zullen de bezoekers doorheen 4 inversies scheuren, waaronder een gigantische loop, een zero-G, een Immelman en een kurkentrekker-element. De baan haalt een topsnelheid van maar liefst 100 km/u. De baan is 950 meter lang, en een ritje neemt zo’n 2,5 minuut in beslag!

“Na de eer die ons te beurt viel om de Applause Award te ontvangen in 2010, werd er nogal vaak gekeken naar ons om te zien wat we nog allemaal in petto hadden”, aldus Dolly Parton. “Met Wild Eagle willen we niet alleen een eerbetoon vormen aan de machtige zee-arend, maar we willen ook de natuurlijke omgeving van Smoke Mountain in de kijker plaatsen, want ook daar zweven talloze arenden rond.”

Wild Eagle is met een kostenplaatje van 20 miljoen dollar alvast de grootste investering die Dollywood in haar 26-jarige geschiedenis heeft verricht. Voor de achtbaan werd gekozen om samen te werken met B&M, Bolliger and Mabillard, die wereldwijd bijzonder hoog worden ingeschat. In de VS is er de populaire poll van Amusement Today, waarbij 11 van de top 20 stalen achtbanen een creatie waren van dit Zwitserse achtbanenbedrijf.
 

Met Wild Eagle wil het park ook hun samenwerking met American Eagle Foundation (AEF) in de kijker zetten. Deze organisatie heeft al 20 jaar hun hoofdkwartier in Dollywood en zet zich in voor het natuurbehoud van de arend. Dollywood is één van de hoofdsponsors van deze vereniging met als doel de roofvogels te beschermen.