2011-09-XFlight

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America tussen Chicago en Milwaukee heeft haar plannen voor 2012 bekend gemaakt: een adembenemende state-of-the-art roller coaster zal er zijn opwachting maken, X-Flight.

 

Eerste Wing Coaster voor Amerikaans park

X-Flight wordt de allereerste Wing Coaster in de VS. Dit type achtbaan wordt gebouwd door het gerenommeerde Zwitserse bedrijf B&M, Bolliger and Mabillard. Zij hadden eerder dit seizoen met Raptor in Gardaland dit type achtbaan voorgesteld. Het volgende order was al snel binnen met Thorpe Park. En nu volgt dus ook Six Flags Great America.

Een Wing Coaster is een achtbaan waarbij de passagier geen spoor boven of onder heem heeft. De passagiers zitten in stoeltjes die zich naast het spoor bevinden. Dit geeft een bijzondere beleving aan deze achtbaan. X-Flight zal de bezoekers maar liefst 5 maal ondersteboven voeren, op een traject van zo’n 915 meter. De maximale snelheid bedraagt net geen 90 km/u. Naast de spannende duiken, zal men ook een spannend moment beleven, wanneer de trein zicht begeeft naar een bepaalde constructie, waar een extreme fly-through ervaring wordt verwerkt en men maar net een crash zal missen.
 

2011-09-XFlight420

“Six Flags Great America heeft in het verleden reeds een reputatie opgebouwd van legendarische attracties, die bovendien een primeur waren.”, aldus Hank Salemi, de directeur van Six Flags Great America. “Het wordt een bijzonder unieke ervaring, niet alleen om de achtbaan te bereiden, maar ook gewoon om deze imposante achtbaan te bewonderen.”

Het park neemt wel afscheid van Iron Wolf, een stand-up coaster, die te zien was in de film Richie Rich…