2011-09-Superman

Gisteren werd de nieuwe achtbaan voor Six Flags Discovery Kingdom  voorgesteld met de bekende woorden “It’s a bird, it’s a plane, it’s Superman!”. SUPERMAN Ultimate Flight wordt de eerste attractie in het park gebaseerd op een figuur van DC Comics.

 

SUPERMAN Ultimate Flight van Premier Rides

De nieuwste achtbaan zou in de lente van 2012 moeten openen. Het is een nieuw type lanceerachtbaan van het Amerikaanse bedrijf Premier Rides. De attractie voor Six Flags Discovery Kingdom kwam tot stand in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products and DC Entertainment.
Het Californische park is alvast trots met de nieuwe achtbaan die het mag openen. “Sinds we in 2000 onze grootste achtbaan, Medusa, openden, heeft het publiek toch een beetje op zijn honger moeten blijven zitten wat betreft een attractie van soortgelijk kaliber.”, aldus Dale Kaetzel, de directeur van het park. “We menen dat SUPERMAN Ultimate Flight iedereen zal behagen, van de gewone bezoeker tot de grootste thrill seeker.”

De relatief korte achtbaan (263m lang) zal gelanceerd worden en een maximale snelheid van 100 km/u halen. De hoogte is bijna 46 meter. Er zijn twee inversie-elementen, alsook twee vertikale twists. De baan zal de typerende Superman-kleuren bevatten: het felle blauw, rood en geel zullen dus prominent aanwezig zijn. De constructiewerken zullen in het begin van 2012 aanvatten.
Men zal minstens 1m30 groot moeten zijn om de attractie te mogen betreden.
 

2011-09-Superman-nieuws