Dorney Park presenteert Stinger

2011-09-Dorney

Het Amerikaanse pretpark Dorney Park maakte alvast bekend dat de nieuwe attractie voor 2012 Stinger zal zijn, een inverted boomerang coaster van Vekoma.

 

Invertigo verhuist naar Dorney Park

Stinger zal de lege ruimte opvullen die Laser coaster had achtergelaten in 2008 na 22 jaar in dienst te zijn geweest. De mensen zitten rug aan rug, maar kijken ook andere passagiers in de ogen wanneer ze het traject van 300 meter en 6 inversies afleggen in 90 seconden tijd!

Deze attractie komt oorspronkelijk uit een ander park van de groep Cedar Fair,
California's Great America, waar de attractie onder de naam Invertigo door het leven ging. De attractie werd volledig gereviseerd en kreeg een volledige make-over op gebied van elektronica en controlesystemen.  Bovendien is ook de funderingsstructuur volledig nieuw en werd de track zelf ook onder handen genomen. Volgens woordvoerder Charles Hutchison is het daarom gerechtvaardigd om de attractie als een nieuwe attractie te bestempelen.

Stinger is niet de eerste attractie in Dorney Park die via uitwisseling met een zusterpark kwam. Possessed en Demon Drop deden het al eerder voor.