Hopi Hari gaat voor inversie-record

2011-08-HopiHari

Het Braziliaanse pretpark Hopi Hari plant met het oog op het WK voetbal in Brazilië (2014) een nieuwe achtbaan, een Multi-loop achtbaan van Intamin met maar liefst 12 inversies. Dit zou meteen een wereldrecord zijn.

 

12 maal ondersteboven in Brazilië

Momenteel staat het wereldrecord op 10 inversies. Zowel Colossus in het Britse thrillpark Thorpe Park als 10 Inversion Coaster in het Chinese Chimelong Paradise hebben een Intamin model met maar liefst 10 inversies.
Eejanaika en X2 staan eveneens in het Guiness Book of Records met maar liefst 14 inversies, maar dit komt omwille van het tweede spoor. De baan layout zelf heeft immers slechts 2 inversies in totaal!

De nieuwe 12-looper staat al even in de productlijst van Intamin. Nu is er dus een eerste klant om deze baan te kopen. De baan heeft een maximale hoogte van 44 meter, en de lengte van de track is bijna 1,5 km lang. Het verschil met de 10-looper is dat de baan na de First drop een zeer snelle 180° bocht maakt om dan in een soort Pretzel-loop terecht te komen, dit omvat twee inversies. Het vervolg van de rit is sterk gelijkend op de layout van Colossus.
 

2011-08-HopiHari-Intamin12Inversion