Carowinds onthult nieuwe attractie

2011-08-Carowinds-Windseeker

Het Amerikaanse park Carowinds zal in 2012 een 92m hoge draaimolen toevoegen Windseeker. Deze nieuwe attractie wordt meteen ook de hoogste attractie van het ganse park.

 

92 meter hoge Windseeker

Net als in enkele andere Cedar Fair parken, waartoe Carowinds behoort, zal het park uitpakken met Windseeker, een hoge torenattractie, waarbij een gondel met vele armen zo’n 92 meter hoog wordt getrokken, terwijl die op volle toeren roteert. In totaal kunnen 64 mensen per rit plaats nemen. Ze zitten per twee naast elkaar. Hierdoor ligt de capaciteit op 960 bezoekers per uur. In tegenstelling tot de gelijkaardige Sky-Flyers worden geen kettingen gebruikt maar heuse metalen stangen, die als een arm functioneren. Het park investeert maar liefst 6 miljoen dollar voor deze nieuwe attractie. De attractie wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Mondial.

2011-08-Carowinds-Windseeker-nieuws“Het gevoel om 30 verdiepingen hoog te zweven in alle vrijheid zal bijzonder adembenemend zijn om te beleven.”, vertelt algemeen directeur Bart Kinzel. “Met deze nieuwe toevoeging willen we de bezoeker een fantastisch zicht aanbieden over het park en de omgeving. Het wordt een heuse must-do attractie voor zowel families als thrill-zoekers.”

Windseeker zal gebouwd worden nabij de ingang van Snoopy’s Starlight Spectacular in het South-Carolina gedeelte van het park. Om complementair te zijn met deze show zal Windseeker ook een LED lichtsysteem hebben, met een kleurrijk patroon, waarbij vele mogelijkheden zullen zijn om ’s nachts nog een extra meerwaarde te geven.

Carowinds bestaat reeds sinds 1973 en werd in 2006 opgekocht door Cedar Fair, de pretparkengroep met onder meer Cedar Point, Canada’s Wonderland en Knott’s Berry Farm. Sinds de overname werd al meer dan 45 miljoen dollar geïnvesteerd in het park. Vorig jaar nog debuteerde de hypercoaster The Intimidator, de hoogste, snelste en langste achtbaan van het Zuid-Oosten.