Leviathan voor Canada's Wonderland

2011-08-CanadaWonderland-Giga

Canada’s Wonderland uit de Cedar Fair pretparkengroep, zal in 2012 met Leviathan een zogenaamde giga-coaster openen. Deze achtbaan wordt hiermee ook de hoogste attractie van het park.

 

Eerste B&M Giga-coaster

Wereldwijd zijn er niet al teveel “giga-coasters”. Achtbanen zonder inversies, worden opgedeeld in categorieën die hoogte-afhankelijk zijn. Zo spreken we van hyper-casters die 200 Foot hoog zijn, da’s ruim 60 meter. Vanaf 300 Foot hebben we giga-coasters, en er bestaan zelfs achtbanen die hoger zijn dan 400 Foot, die noemen we strato-coasters.

2011-08-CanadaWonderland-leviathan1Met 306 Foot hoogte, ruim 93 meter hoog dus, is Leviathan een giga-coaster. Hij overstijgt Behemoth, de hypercoaster die het park in 2008 liet bouwen. Het wordt meteen ook de allereerste B&M giga-coaster. Tot nog toe hadden enkel Intamin (met onder meer Millenium Force in Cedar Point) en Morgan (Steel Dragon in Nagashima Spa Land) zulke giganten neergezet. B&M, Bolliger & Mabillard, hadden nog maar tot 73 meter hoogte gebouwd met Silver Star in het Duitse Europa-Park. Met Leviathan wordt het benieuwd uitkijken naar de ritervaring van B&M. De trein zou net geen 150 km/u halen na de First drop, die met een hellingsgraad van 80° best steil is. Het ganse traject zou zo’n 3,5 minuut lang duren om de 1672 meter track af te leggen.

De algemene directeur van Canada’s Wonderland, Raffi Kaprelyan, is alvast verheugd: “Leviathan wordt onze zestiende achtbaan. Hiermee plaatsen we ons park in de top 3 van favoriete achtbaan-bestemmingen ter wereld. We zullen hoger, langer en sneller gaan dan ooit tevoren in 2012. We zijn bijzonder blij en trots met de toevoeging van deze nieuwe roller coaster aan ons ruim attractie-aanbod, en we zullen er alles aan doen om onze bezoekers te overtuigen dat Canada’s Wonderland kan voldoen aan jouw favoriete keuze om absolute thrill van wereldformaat te komen ontdekken in een familiaal kader.”

2011-08-CanadaWonderland-leviathan-map

Het park hoopt de achtbaan plechtig te kunnen openen tegen mei 2012. Constructiewerken zijn begonnen en het project kan via een mini-website gevolgd worden: leviathan.canadaswonderland.com