Fantawild opent volgende zomer

2011-08-Fantawild

In het Chinese Xiamen starten heel binnenkort de constructiewerken van een Disney-achtig themapark, Fantawild. Dit hi-tech themapark zal komen in de stad Tong'an en is een investering van Shenzhen Huaqiang Holdings Limited.

 

Dubailand back on track?

De voorbereidingen voor de constructiewerken zouden nu achter de rug zijn, en de daadwerkelijke bouwwerken zouden in september al van start gaan. Het doel is om tegen de zomer van 2012 het park te openen. Fantawild is gelegen in het zuidelijk gedeelte van Zhongzhou Island en is aan drie zijden begrensd door het water. Er zouden naast het themapark ook enkele industriële projecten worden opgestart en daarnaast zou ook een Fanta hotel geopend worden.

Centraal in het park zal een 40 meter hoge achtbaan verrijzen, die zoals het hoort ook mooi zou ingewerkt worden in het concept van het park. Ook voor de kinderen zal een familieachtbaan aanwezig zijn. Daarnaast is er sprake van een Space Shuttle vlucht, snelle draaimolens, een dinosaurus eiland, en zelfs een attractie rond Harry Potter wordt aangekondigd! Ook zullen er enkele attracties zijn, die de traditionele cultuur van China zullen uitbeelden.
Er zal ook een gebied zijn dat het ganse jaar open is, met een IMAX 3D en andere filmzalen.