Aquanura voor 60 jaar Efteling

2012-02-Eft-Aquanura

Aquanura wordt de grootste fonteinenshow van Europa, ondersteund met een spektakel van vuur, muziek en licht. Deze show is vanaf 1 juni dagelijks in de Efteling te zien.

 

Grootste watershow van Europa

De jubileumshow wordt een sprookjesachtig en sensationeel waterballet van ongeveer tien minuten. In de toekomst zal Aquanura ook verschillende andere watershows op de Vonderplas in de Efteling vertonen. De Efteling investeert maar liefst 17 miljoen euro voor dit uniek spektakel, waarbij water, vuur, licht en muziek centraal zullen staan.

Bart de Boer, de directievoorzitter van de Efteling, is alvast bijzonder enthousiast: “60 jaar Efteling is een mijlpaal die we zullen vieren met een bijzondere jubileumattractie. Bezoekers zullen Aquanura kunnen bewonderen aan het einde van hun dag Efteling. Al 59 jaar staat de Efteling garant voor de mooiste herinneringen, met Aquanura voegen we straks een unieke herinnering toe.”

Leverancier WET is pionier op het gebied van waterontwerp en is niet aan zijn proefstuk toe. Onder meer de beroemde Bellagio Fontein in Las Vegas en de Dubai Fontein in het Midden Oosten staan op de naam van dit in de VS gevestigd bedrijf. Mark Fuller, de algemeen directeur van WET, licht graag toe: “Samen met de Efteling realiseren we in amper een jaar tijd een van de drie grootste watershows ter wereld. De thematische touch die de Efteling aan het ontwerp zal toevoegen, is voor ons ongekend. We zijn verheugd deel uit te maken van dit historische project.”