GCI bouwt houten achtbaan in Europa-Park

2011-08-EP-Holz

Europa-Park pakt uit met een houten achtbaan van het Amerikaanse bedrijf GCI voor het seizoen 2012. De constructiewerken zijn alvast op gang geschoten. 

 

Elfde achtbaan voor Europa-Park

Erg verrassend is de keuze niet, want al jaren circuleerden soortgelijke geruchten. Het wordt meteen de elfde achtbaan van Europa-Park, de tweede nog maar die niet door Mack Rides zelf werd geproduceerd (Silver Star werd eerder door B&M gebouwd). Voor de houten achtbaan zal het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International (GCI) uit Pennsylvania. In onze regio is het bedrijf vooral bekend omwille van Troy in Toverland of Joris en de Draak in de Efteling. Met de bouw van deze achtbaan wil de familie Mack, eigenaar van Europa-Park, een hommage brengen aan de eigen geschiedenis: in 1921 bouwde familiebedrijf Mack immers haar eerste houten achtbaan.

In de loop van de komende negen maanden zal men beginnen aan de bouw van deze achtbaan, waarbij de naam nog even geheim wordt gehouden. De baan zal zich bevinden in IJsland en uitstrekken van Blue Fire tot Atlantica. De nieuwe achtbaan kent een grondoppervlakte van 1,6 ha. De verdere statistieken wijzen alvast op een serieuze achtbaan, die een lengte heeft van 1050 meter, een hoogte van 35 meter hoog en een snelheid van meer dan 100 km/u. De baan staat alvast garant voor hoge snelheid, veel bochtenwerk en de nodige porties air-time. Bij de ontwikkeling van de baan wordt bovendien uitgegaan van een minimum lengte van 1,20 meter.

Europa-Park beschikt nog niet over een houten achtbaan. Belangrijk bij de keuze voor dit bouwmateriaal waren de eigen milieucriteria. Het hout komt voor een groot deel uit Duitse bossen en certificaten garanderen dat alles voortkomt uit duurzame bosbouw. Hopelijk zal deze achtbaan geen capaciteitsproblemen kennen. De topachtbanen in Europa-Park hebben immers, ondanks een hoge capaciteit, toch de nodige lange wachtrijen.

Op Facebook zijn de eerste constructiefoto's alvast te bewonderen.

2011-08-EP-Holz-nieuws