Invertigo voor Dorney Park

2011-04-DorneyParkInvertigo

In 2012 zal het Amerikaanse pretpark Dorney Park een inverted boomerang kunnen openen. Het heeft hiervoor de toestemming gekregen. Invertigo stond in totaal 12 jaar in het Californische park Great America.

Achtbaan verhuist van Great America

In 2012 zal het Amerikaanse pretpark Dorney Park een inverted boomerang kunnen openen. Het heeft hiervoor de toestemming gekregen.

Een inverted boomerang, in het jargon ook wel eens invertigo genoemd, is een achtbaan van het Nederlandse bedrijf Vekoma. Deze achtbaan heeft dezelfde karakteristieken als een gewone boomerang coaster, zoals Boomerang in Bellewaerde Park of Cobra in Walibi Belgium. De trein wordt achterwaarts omhoog getrokken op een steile helling, en wordt vervolgens gelost om zo doorheen enkele inversie-elementen te razen. Daarna wordt het traject achterwaarts herhaald tot de trein opnieuw in het station beland. Een inverted versie is een achtbaan waarbij de trein een hangend model is, te vergelijken met Vampire in Walibi Belgium.

De achtbaan voor Dorney Park zal geen nieuw model zijn, maar is in feite een model dat verhuist van Great America naar Dorney Park. Beide parken zijn eigendom van de groep Cedar Fair. Zij wisselen vaak in hun parken attracties uit om ze als “nieuw” aan het publiek te presenteren.
Invertigo stond in totaal 12 jaar in het Californische park Great America. In 2009 kwam de trein vast te zitten, waardoor 24 mensen moesten geëvacueerd worden. Niemand raakte hierbij gewond.
Of de naam Invertigo zou blijven, is nog niet bekend gemaakt.