Plannen nieuwe coaster Thorpe Park goedgekeurd

2011-04-ThorpePark

Voor de toelating van een nieuwe attractie in Thorpe Park moest het park de plannen voorleggen aan raadsleden van Runnymede. Enkele raadsleden vonden het concept alvast getuigen van een slechte smaak.

Thorpe Park heeft slechte smaak?

Voor de toelating van een nieuwe attractie in Thorpe Park moest het park de plannen voorleggen aan raadsleden van Runnymede. Enkele raadsleden vonden het concept alvast getuigen van een slechte smaak.

Reden hiervan zijn de crash-scènes van een helikopter en een straaljager. Raadslid Moreton Moore verduidelijkte zijn argumenten door te stellen dat een park zo vlakbij Heathrow het echt nodig moet vinden om net dat thema te gebruiken voor een nieuwe attractie. Zijn gedachten worden bevestigd door Mike Kusneraitis: “Ik ben het eens met Collega Moore. We hebben in het verleden een groot, dramatisch vliegtuigongeluk gekend, hier in Staines. Het lijkt me niet gepast. Ook verloor ik vrienden ten gevolge van een helikopter crash.”

Maar de meerderheid volgde deze redenering niet en besloot het LC-12 project goed te keuren. Het betreft een 40 meter hoge wing-coaster van B&M. Ook werd toestemming verleend voor de middellange termijnplanning van het park, een  ontwikkelingsplan dat voorziet zeven nieuwe attracties en bijbehorende faciliteiten tussen 2010-2016.

Verscheidene raadsleden uitten wel hun bezorgdheid over verdere uitbreiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het park is immers begrensd door water en wanneer alles volgebouwd is, dan heeft het park zijn limiet zowat gebruikt. Men wil immers het park niet graag zien verhuizen, omdat het Londense thrill-park toch heel veel voordelen oplevert voor de regio.
Ook blijft het voor de raad belangrijk om een juist evenwicht te blijven behouden tussen de thrill van het park, met de nodige geluidsoverlast, en de bewoners van de nabij gelegen dorpen. Voorlopig zijn er echter nog geen problemen, die extra beperkingen aan het park zouden kunnen opleggen.

2011-04-LC12-Helicopter-Theme