Bezoek Harry Potter in Londen

2011-03-HarryPotter

De Harry Potter fans hadden eerder al vernomen dat een soort expositie-park over de tovenaarsleerling zou geopend worden in Londen. Nu wordt alles wel heel concreet nu werd bekend gemaakt dat de poorten aanstaande lente zullen geopend worden.

Warner Bros. Studio Tour Londen opent in 2012

De Harry Potter fans hadden eerder al vernomen dat een soort expositie-park over de tovenaarsleerling zou geopend worden in Londen. Nu wordt alles wel heel concreet nu de filmstudio’s van Warner Bros. hebben bekend gemaakt dat de poorten aanstaande lente zullen geopend worden.

Deze nieuwe beleving zal de naam Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter meekrijgen. Tijdens een rondleiding zal men de originele sets kunnen terugvinden, maar ook diverse kostuums en een kijk achter de schermen hoe de speciale effects warden gemaakt voor de 8 Harry Potter films.

De drie uur durende tour zal ook de set bevatten van de zogenaamde Great Hall in de tovenaarsschool van Hogwarts. Ook zal men het kantoor van de directeur Dumbledore (Perkamentus) kunnen terug vinden. Andere attracties zullen later nog onthuld worden.

De setting van Warner Bros. Studios is momenteel onder constructie, net buiten Londen in Leavesden. Bovendien zal het geheel ook daadwerkelijk dienen als een filmset-locatie, het zal de grootste productiestudio in Europa worden. De locatie heeft al zo’n 10 jaar een link met het hoofdkwartier in Hollywood. Naast Harry Potter werden er ook opnames gemaakt voor de bekende films "The Dark Knight" en "Sherlock Holmes". De laatste film van Harry Potter "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2", wordt in de zomer in de cinemazalen verwacht.