Thorpe Park pakt uit met B&M Wingcoaster

2011-02-ThorpePark

Het Britse Thorpe Park heeft plannen ingediend voor een nieuwe spectaculaire achtbaan voor 2012. Op de plannen kan men afleiden dat dit de tweede Wingrider van B&M zal worden.

Meer details vrijgegeven over LC12

Het Britse Thorpe Park heeft plannen ingediend voor een nieuwe spectaculaire achtbaan voor 2012. Op de plannen kan men afleiden dat dit de tweede Wingrider van B&M zal worden.

Een prototype van deze achtbaan wordt momenteel in het Italiaanse zusterpark Gardaland gebouwd. Een Wing coaster heeft als voornaamste eigenschap dat de bezoekers zich aan de zijkant van het spoor bevinden. Het lijkt sterk op een 4th dimension coaster, alleen kantelen de zitjes bij een Wingcoaster niet. Het model zal heel sterk te vergelijken zijn met Furious Baco in Port Aventura van concurrent Intamin, maar dan zonder lancering.
De totale investering van het project bedraagt 18 miljoen Pond, zo’n 21,4 miljoen Euro. Het wordt de derde grote investering van de groep in hun parken, naast Gardaland en Thorpe Park, krijgt ook Heide Park een grote B&M achtbaan, een zogenaamde dive coaster.

In elk geval werden plannen vrijgegeven, die hieronder te zien zijn. Wat opvalt is het dive-inversie-element dat als First drop zal dienen. Een gelijkaardig element kan men ook terugvinden op Manhatten Express in Las Vegas, al zit dit element halverwege de rit… Alleen zal voor dit type achtbaan, met de bezoekers aan de zijkant, deze dive-inversie een heel aparte ervaring geven, omdat de passagiers om de as van het spoor heen worden getrokken om zo naar beneden te duiken.

2011-02-ThorpePark-news-map

Naast de interessant ogende layout zal deze attractie een zeer sterk thematisatiegehalte meekrijgen. De concept arts wijzen uit naar een Apocalyps, met hun slogan “the world is ending in 2012!” wordt dit alleen maar kracht bijgezet.
Het project zelf is LC12 genoemd. Of dit de definitieve naam blijft lijkt ons onwaarschijnlijk. Ook het origineel idee dat LC staat voor Launched Coaster lijkt ook niet meer overeen te stemmen met de vrijgegeven informatie. Toch blijft het uitkijken naar verdere informatie. Het enige wat af te leiden is qua numerieke informatie, is de hoogte van 126 Ft, zo’n 38,4m.

2011-02-ThorpePark-news-coaster

Eens de goedkeuring rond is, kan men ook beginnen aan dit groots project. Thorpe Park evolueert hiermee steeds nadrukkelijker als thrill-park. Zeker wetende dat het gerucht de ronde doet van een nieuwe hoge achtbaan (50m) voor 2015. Met twee nabij gelegen zusterparken, Chessington World of Adventures en Legoland Billund, kan men dan meer inspelen op families. Met een grootstad als Londen in de nabijheid is het verdelen van het doelpubliek geen enkel probleem.

2011-02-ThorpePark-news-location