Meer over The Seven Dwarfs Mine Train

2011-02-WDW-seven-dwarfs-mine-train

Zoals eerder gemeld, plant Walt Disney World een enorme uitbreiding in haar Magic Kingdom om zo het themaland Fantasyland nog mooier en grootser te maken, met onder meer het nieuwe avontuur "The Seven Dwarfs Mine Train".

Oude attractie van Sneeuwwitje verdwijnt in Orlando...

2011-02-WDW-seven-dwarfs-mine-train-news2Zoals eerder gemeld plant Walt Disney World een enorme uitbreiding in haar Magic Kingdom om zo het themaland Fantasyland nog mooier en grootser te maken. Dit alles kadert natuurlijk in een reactie op het gigantische succes van concurrent Universal met Harry Potter and the Forbidden Journey in Islands of Adventure.

Eén van de attracties om naar uit te kijken is het op kinderen gerichte "The Seven Dwarfs Mine Train". Deze achtbaan zal niet de meest spectaculaire achtbaan worden, maar zou enkele elementen bevatten in hun transportsysteem, waardoor het toch wel reikhalzend uitkijken is naar deze nieuwigheid.
Oorspronkelijk zou men in 2009 aan de werken begonnen zijn, om eind volgend jaar klaar te zijn, maar door de hertekende Fantasyland plannen is dit schema een beetje achteruit geschoven. Eén van de andere nieuwigheden is de interactie met de prinsessenfiguren, zoals Assepoester en Doornroosje. Deze meet-and-greet area zal in een zogenaamde Princess Fairytale Hall komen, maar hiervoor zal een klassieke Disney-attractie moeten baan ruimen, namelijk Snow White's Scary Adventure. Hierin kadert dus ook de nieuwe attractie van en over Sneeuwwitje: in feite wordt een verouderde attractie helemaal in een nieuw kleedje gestoken.
De muziek in de attractie zal uiteraard gekozen worden uit de sprookjesklassieker van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.