Manta voor SeaWorld San Diego

2011-02-SWSD-Manta

SeaWorld San Diego heeft nu reeds de plannen bekend gemaakt voor een nieuw familie-avontuur in 2012. Met Manta zal het park een spectaculaire achtbaan op familieformaat presenteren.

Mack Rides levert Manta voor SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diego heeft nu reeds de plannen bekend gemaakt voor een nieuw familie-avontuur in 2012. Met Manta zal het park een spectaculaire achtbaan op familieformaat presenteren.

Het project is begroot op 10 miljoen dollar en zal het Amerikaanse debuut zijn voor Mack’s mega-coaster. SeaWorld koos voor een custom designed ontwerp, met twee lanceerstroken en geen inversies. De lanceringen zijn ook niet extreem, waardoor de ritbeleving moet toelaten om een ruim publiek aan te spreken.
De achtbaan zal mooi blenden in de omgeving. Er zal een groots aquarium worden toegevoegd, alsook een buiten-pool met diverse roggen.

2011-02-SWSD-Manta-news

De achtbaan zelf heft een maximale hoogte van 9 meter, maar zal op sommige momenten in de grond duiken. De grootste drop is echter ook relatief beperkt: 16,5 meter. De topsnelheid ligt met 69,2 km/u ook niet spectaculair hoog. Het kostenplaatje zit vooral in de afwerking en de inwerking. Zo zal men in een meer duiken, doorheen een tunnel met allerlei projecties van roggen gelanceerd worden, en ondanks de “bescheiden” stats zal de baan toch een 4G aan krachten trekken. Een ritje op de achtbaan moet het gevoel geven van hoe een grote manta-rog doorheen het water klieft en met zijn uitgestrekte vinvleugels haast de golven raakt. Deze achtbaan zal dit gevoel proberen na te bootsen tijdens een 2 minuten durend ritje op een traject van toch wel 850 meter.
SeaWorld hoopt alvast om volgende maand reeds de werken te kunnen aanvangen.

Het concept van de achtbaan van Mack Rides is gebaseerd op de mega-coaster Blue Fire in het Duitse Europa-Park, tevens het prototype van deze pracht-beleving. De versie in Duitsland is weliswaar een heel pak indrukwekkender: een intense lancering, verschillende inversies, hogere snelheden, hogere hoogtes en pittigere drops. De versie in San Diego is beduidend compacter en braver. Toch wijst alles erop dat deze achtbaan een groot succes kan worden. In zusterpark SeaWorld Orlando opende een gelijknamige attractie, maar deze is een heel ander type (fluing coaster) van een andere fabrikant (B&M) die veel intenser is, en niet meteen een gemiddelde familie-attractie kan genoemd worden.

Een simulatie werd door het park vrijgegeven: