Nieuwe bestemming voor American Adventure site

Het voormalige Britse pretpark, American Adventure, dat na 2006 niet meer zou opengaan, heeft een nieuw bestemmingsplan gekregen, dat ondertussen goedgekeurd is door de Raad van Derbyshire County.

2012-08-AmericanAdventure180American Adventure opende in juni 1985 als Britannia Park. Het park sloot al snel terug de poorten omdat het er niet in slaagde de nodige bezoekers aan te trekken. Niet veel later nam Granada het park over en heropende het als The American Adventure in juni 1987. Tien jaar later werd het park doorverkocht aan Venture World. Die besloten om zowat alle thrill rides uit het park te verwijderen (zoals Missile en Twin Looper) en er een kinderpark van te bouwen. Maar in 2007 werd besloten om het park gewoon niet meer te openen. Na de sluiting van het park werd het lease contract opgezegd. Sindsdien waren er geen concrete plannen meer met het gebied van 158 hectares.

Nu zijn er wel concrete plannen ingediend door projectontwikkelaar Waystone, waarbij slechts een gedeelte van het voormalige pretpark zou gebruikt worden (46 hectare) voor een mix aan faciliteiten, gaande van nieuwe woningen, tot commerciële activiteiten en een ontspanningscentrum. De concrete plannen zullen later dit jaar worden bekend gemaakt na een publieksconsultatie.
    

2012-08-AmericanAdventure Map