Son Of Beast ontmanteld

Kings Island neemt afscheid van legendarische achtbaan

2012-07-SoB180Eén van ‘s werelds meest indrukwekkende houten achtbanen, Son of Beast, zal plaats ruimen voor iets nieuws in Kings Island, het tweede Cedar Fair pretpark in Ohio na Cedar Point. Son of Beast was al sinds juni 2009 niet meer operationeel toen een vrouw een rechtszaak inspande tegen het park.

Son of Beast opende in 2000, het millenium jaar toen verschillende parken uitpakten met allerlei spectaculair ogende attracties. Bij opening was Son of Beast de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. De titel voor langste houten achtbaan bleef zo in handen van Beast, die andere spectaculaire houten achtbaan uit het park die 1979 opende. Son of Beast is vooral bekend omwille van het loopingelement die de achtbaan had tot een incident in 2006 toen 27 mensen gewond geraakten. De looping had niets met dat incident te maken, het was immers een houtscheur die voor de verwondingen zorgden, maar door de in gebruik name van lichtere Gerstlauer treinen (afkomstig van Hurricane: Category 5 uit Myrtle Beach Pavilion), moest het element verdwijnen. De achtbaan werd deels hertrackt, en de achtbaan liep dus nog tot juni 2009, toen een vrouw beweerde dat ze een aderbreuk had opgelopen door de ruwheid van de achtbaan en hiervoor een rechtszaak aanspande. De baan is een ontwerp van Ing.-Buro Stengel GmbH en Roller Coaster Corporation of America (RCCA), het bedrijf dat in Europa ook reeds aan de slag was in Terra Mitica (Magnus Colossus), Moviepark Germany (Bandit aka Wild Wild West) en Parque Warner (Coaster Express aka Wild Wild West). Deze banen staan niet meteen bekend voor een soepele, comfortabele rit…
  

2012-07-SoB420

   
Het park heeft in tussentijd verschillende evaluaties gedaan wat aan te vangen met de achtbaan, en er is nu besloten om de ganse Son of Beast af te breken, waardoor er ruimte vrijkomt voor toekomstige projecten in het park. De ontmanteling zal al zeer snel aanvangen.