DreamWorks pretpark

De bekende Hollywood studio DreamWorks Animation en projectontwikkelaar Triple Five hebben de creatie van een nieuw indoor themapark aangekondigd. Het park zal bekende karakters van Dreamworks zoals Shrek en Kung Fu Panda brengen in dit amusementspark, dat deel zal uitmaken van een ontspanningsgebied in New Jersey Meadowlands.
   

Indoor-fun in New Jersey Meadowlands

2012-07-Dreamworks180DreamWorks had eerder al plannen voor een eigen themapark in China, Abu Dhabi en Dubai, maar uiteindelijk vielen die plannen om uiteenlopende redenen in het water. Voor het project in Noord-Amerika, zou het indoor themapark toch heel wat te bieden hebben, gaande van thema-attracties tot een waterpark met een grootse wave pool, een aquarium, een schaatspiste, een indoor ski park en uiteraard ook een cinema-complex. Populaire karakters zoals Shrek, Kung Fu Panda, Puss in Boots, Madagascar zullen zeker en vast een belangrijke rol krijgen in het park. Daarnaast heeft Dreamworks ook net Classic Media overgekocht voor zo’n 155 miljoen dollar. Karakters zoals Lassie en Casper komen hiermee ook in handen van Dreamworks.

Het indoor-park bevindt zich vlakbij het Metlife Stadium, ten westen van Manhatten op een locatie dat sinds 2009 leeg stond omdat de financiën van de projectontwikkelaars verdere ontwikkeling niet meer toelieten. Het ambitieuze doel is om tegen de Super Bowl 2014 in het MetLife Stadium te kunnen openen.
   

2012-07-Dreamworks420