i360 Tower in Brighton

 

Nieuwe attractie aan Britse kust

2012-07-Brighton-i360 180De plannen voor een observatietoren in het Britse Brighton zijn de laatste rechte lijn ingegaan, zodat constructiewerken binnenkort van start kunnen gaan in de herfst.

De projectontwikkelaars hadden nog extra geld nodig om het project sluitend te maken, maar dankzij een lening van 15 miljoen Britse ponden kan men de tekortkomingen dekken. Die extra lening komt er van de gemeentes Brighton en Hove. Het betreft hier alvast een lening en geen schenking! Het kostenplaatje van het ganse project is begroot op £35m. Marks Barfield, één van de initiatiefnemers achter the London Eye, en één van de projectontwikkelaars, staat borg voor £18m en een andere £3m komt er via de Coast to Capital Local Enterprise Partnership.

Dit project sleept al jaren aan. Het betreft de zogenaamde i360 toren, die tot 183 meter hoog zal gaan om dan een mooi uitzicht te bieden op de Zuid-Britse kusten. De toestemmingen voor het project zijn allemaal binnen, het was enkel nog wachten tot de laatste financiële kwesties geregeld waren. Het plan is om jaarlijks zo’n 800.000 bezoekers te lokken. Brighton is een bijzonder populaire Britse badplaats, dus het potentieel is er alvast wel. De lening wordt terugbetaald via de inkomsten die gegenereerd worden.
  

2012-07-Brighton-i360 420