2 rides weg uit Cedar Point

2012-07-CedarP

Cedar Point in Ohio, voor vele fans het achtbanenmekka, kondigde de afbraak aan van twee attracties: Disaster Transport en Space Spiral.

 

Ruimte voor een nieuwe achtbaan?

2012-07-CedarP-observ180Het grote thrill-pretpark in Sandusky, Ohio, Cedar Point, kondigde officieel aan dat twee oudere attracties zullen verdwijnen uit het park: de enige overdekte achtbaan uit het park, Disaster Transport, en de dubbeldek observatietoren Space Spiral, gebouwd in 1965. Nog niet zo lang geleden werd ook al een andere attractie verwijderd uit het park, Wildcat, weliswaar aan een andere kant van het park.

Disaster Transport en Space Spiral zijn net naast elkaar gelegen. Het is duidelijk dat het park op de vrijgekomen ruimte een nieuwe attractie plant te bouwen. Officieel wordt niets bevestigd over een nieuwe achtbaan, al wijzen vele geruchten in de richting van wat ’s werelds snelste en langste Wing Coaster moet worden. Hiervoor zou het Zwitserse B&M reeds gecontacteerd zijn geweest.

2012-07-CedarP-old180Disaster Transport is een indoor bobslee achtbaan van Intamin, een model zoals in de Efteling er ook eentje te vinden is.
Toen deze baan op 11 mei 1985 opende voor het publiek, was dit een gewone outdoor bobsled coaster. Later werd besloten om de ganse achtbaan te overdekken en er een thema aan te geven. De naam werd ook meteen veranderd van Avalanche Run naar Disaster Transport. Het laatste decennium gingen er al veel stemmen op dat deze attractie outdated is, en te tam voor het attractieaanbod van het park. Cedar Point was tot voor kort de rollercoaster hoofdstad van de wereld, maar Six Flags Magic Mountain heeft die titel ondertussen opgeëist. Cedar Point had eerder ook al Wildcat verwijderd. Het is niet bekend of het park op die locatie ook een nieuwe achtbaan gaat plaatsen. Geruchten van een wild Mouse of zelfs een spinning Mouse werden niet bevestigd. Feit is dat Cedar Point op termijn de titel van Rollercoaster Capital of the World graag zal willen terug veroveren.
   

2012-07-CedarP-420
     

De laatste missie van Disaster Transport is voorzien op 29 juli. Het park werkt al enkele jaren samen met het goede doel "Give Kids The World". Dit is een nonprofit resort in Florida waar zieke kinderen met hun gezin terecht kunnen voor behandeling en vakantie. De afgelopen 4 seizoen heeft Cedar Point zo’n $200,000 bij elkaar verzameld.