Back to the workfloor

 

Directeur Bellewaerde veegt park schoon

2012-07-blw-workfloor-ankeVandaag op vrijdag de dertiende krijgen een 20-tal vaste medewerkers van Bellewaerde Park een nieuwe dagtaak toegewezen! Eén keer per seizoen trekken de bedienden het parkuniform aan en gaan aan de slag in het park: aan een attractie, bij de technische dienst of in de horeca. De ene job is uiteraard al iets leuker of zoeter dan de andere, maar dat is net het leuke...
Vanavond is er overigens een impressie op KanaalZ van dit initiatief.

   
Back to the workfloor

Sinds vele jaren wordt in Bellewaerde Park jaarlijks een dagje “Back to the workfloor” georganiseerd. Vorig jaar mochten de seizoenskrachten voor het eerst bepalen welke functie de bedienden moeten uitoefenen. En ook dit jaar mochten zij de personeelsplanning opmaken voor vrijdag. Via een stemformulier konden zij bepalen welke functie voor hun collega’s is weggelegd. Zo worden de rollen voor een dagje omgekeerd.

Een dagje meewerken in het park is altijd heel verrijkend en bevordert de sfeer onder de collega’s. De bedienden komen niet allemaal even vaak in contact met de medewerkers in het park, maar ook niet met de bezoekers. Op die manier krijg je meer voeling met de klanten én met de collega’s.De werkdag van de directeur start al om 5u

2012-07-blw-workfloor-stefaanDe directeur van Bellewaerde Park mocht vanochtend de wekker iets vroeger zetten, want hij werd al om 5u ’s ochtends verwacht om het park schoon te maken.
Samen met zijn collega’s van de onderhoudsploeg mag Stefaan Lemey met de veegmachine op pad en wordt het vuilnis en leeggoed van de dag voordien opgehaald. Als het park om 10u00 opengaat mag er geen vuiltje meer te bespeuren zijn!
Nadat zijn taken binnen de onderhoudsploeg voltooid zijn, gaat de directeur een handje helpen in de infostand, waar hij de klanten met een glimlach zal onthalen.

   
Boekhouder wast witter dan wit

2012-07-blw-workfloor-dirkDirk Vanden Berghe is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de boekhouding.
Vandaag laat hij de cijfertjes en facturen even aan de kant en mag ten strijde gaan met... een strijkijzer! In de afdeling kledij worden de parkuniformen van alle medewerkers gewassen en gestreken.
Vandaag krijgen de 2 dames van de kledij mannelijk gezelschap van Dirk!


F&B assistant wordt mecanicien

2012-07-blw-workfloor-wannesWannes Dumélie zorgt er samen met de horecamedewerkers voor dat de bezoekers geen honger of dorst moeten lijden!
Als er in één van de horecapunten een herstelling aan een machine of installatie moet gebeuren doet hij een beroep op het team mecaniciens.
Morgen mag hij zelf aan de lijve ondervinden hoe een dagje van een mecanicien eruit ziet. De hoofdtaak van een mecanicien bestaat uit de controles en herstellingen van attracties, maar misschien zal Wannes ook zelf iets moeten moeten herstellen in één van de F&B verkooppunten.


Nieuwe attractiebedieners

Brigitte Pinoit staat in voor de communicatie en ticketverkoop in Frankrijk, maar zal vandaag een woordje Nederlands kunnen spreken met de collega’s en de bezoekers aan de Bengal Rapid River.

Naast de bedienden krijgen ook de vaste medewerkers onder de arbeiders de kans om eens een dagje mee te draaien in een andere functie. Marc Adam maakt deel uit van de onderhoudsploeg maar vandaag staat hij bij de Boomerang. Geert Porreye is één van de medewerkers van de groendienst maar ruilt de gezonde buitenlucht voor een job in de 4D cinema.


2012-07-blw-workfloor-glendaEn verder...

Ook de electriciens krijgen morgen een nieuwe collega, de dierenverzorgers krijgen er een kracht bij, er is versterking voorzien voor enkele horecashops, maar ook bij de groendienst, het animatieteam, de souvenirshops en de schoonmaaksters van de toiletten.
  
Vanavond dus ook te zien op KanaalZ...