Afscheid the Rattler

 

Six Flags verkiest afbraak boven renovatie

5 augustus 2012 zal de geschiedenisboeken ingaan als de laatste dag van de legendarische houten achtbaan The Rattler die staat in Six Flags Fiesta Texas in San Antonio. Toen de baan in 1992 opende, was het meteen de langste en grootste houten achtbaan ter wereld. Twintig jaar later werd besloten om de attractie niet te restaureren maar om ze af te breken.

2012-07-SFTT-Ratler180Bij de opening in 1992 was het de enige achtbaan voor volwassenen van Fiesta Texas dat ook maar net de deuren had geopend. Het park werd in ’96 overgenomen door de groep van Six Flags en meerdere grote attracties zouden later toegevoegd worden aan het attractieaanbod. The Rattler was al van in het begin een indrukwekkende achtbaan, met een lang traject, ruim 1,5 km lang en een hoogte van 54,7 meter hoog. De baan werd gebouwd, half in een soort ravijn, waardoor de immense houtstructuur nog indrukwekkender leek. Met een topsnelheid van bijna 105 km/u was het toch de afgelopen twee decennia één van de typerende attracties van het park.

De fans waren wild van de attractie, ook al vonden ze hem wel beangstigend; toch waren vele mensen een andere mening toegedaan, getuige de vele klachten en rechtszaken die werden opgemaakt omwille van verwondingen opgelopen na een ritje the Rattler. Het park herwerkte de attractie meermaals, met name de First drop die werd ingekort, en men plaatste vele waarschuwingsbordjes bij het betreden van de wachtrij en de attractie zelf, om aan te geven dat the Rattler best wel een agressieve achtbaan is.

Het park geeft aan dat de beslissing om the Rattler af te breken, en niet te herwerken zoals Texas Giant in zusterpark Six Flags over Texas, niet gekomen is omwille van de vele klachten, al wilde het park ook niet echt dieper ingaan op de verdere beweegredenen. Ook wilde het park nog niet communiceren wat er in de plaats zou komen, als dit al het geval zou zijn. Een nieuwe houten achtbaan is uiteraard best mogelijk, al lijkt de kans wel klein, net omdat een houten attractie in de Texaanse warmte moeilijk te onderhouden is. Het wordt dus een beetje uitkijken naar wat Six Flags in petto heeft…
  

2012-07-SFTT-Ratler420

Een onride van deze legendarische baan: