KidZania Cuicuilco geopend

 

Mexico City verwelkomt nieuw Kidzania park

2012-07-Kidzania180Het nieuwe KidZania Cuicuilco is meteen het grootste themaparkproject van KidZania: het complex is 14,000m² groot. Kinderen kunnen verspreid over 90 gebouwen en standjes kennis maken met zo’n 120 beroepen of ambachten. Zo kan men terecht in de bank, een vliegtuig, een ziekenhuis of zelfs het stadhuis. Het maakt allemaal deel uit van het rollernspel dat KidZania probeert te stimuleren. Wie wou er vroeger immers niet ooit brandweerman worden of piloot.

Het doel is ambitieus: men wil graag op jaarbasis 1 miljoen bezoekers verwelkomen.

Kidzania is een bekende internationale naam in de pretparkenwereld. Zij zijn vooral gespecialiseerd in edutainment voor kinderen, zodat ze makkelijker en bewuster een carrièrekeuze kunnen maken.

Kidzania Cuicuilco wil niet zomaar een themapark zijn, men wil bovendien ook bijzonder eco-vriendelijk zijn. Zo zijn de auto’tje in KidZania aangedreven door middel van elektriciteit. Het park investeerde veel in verschillende recyclagemogelijkheden. Ook wil het park die aandacht overbrengen naar de bezoekers toe. Zo is er een rampencentrum waar meer informatie wordt gegeven over diverse rampen en waar de bezoekers een simulatie kunnen ervaren van een aardbeving of een overstroming.

De CEO van KidZania, en tevens de oprichter, is Xavier Lopez Ancona. Hij is alvast blij met de opening van het nieuwe park. "We brengen in KidZania op een leuke manier levensechte ervaringen waardoor we de kinderen willen helpen om de immer veranderende wereld te leren begrijpen. We proberen dit zo authentiek mogelijk te brengen.”
   

2012-07-Kidzania420