Marvel FEC in VAE

 

Disney's eerste Marvel-attracties

2012-07-disney-marvel180Disney plant een indoor themapark te bouwen in de Verenigde Arabische Emiraten, gebruik makend van de Marvel karakters, zoals Spiderman en X-men. Marvel werd in 2009 door Disney overgenomen en het was een beetje uitkijken en zelfs afwachten om te zien of Disney de populaire actiehelden ook zou gebruiken in hun themaparken. Het indoorpark, een zogenaamde FEC (family entertainment center) zal verschillende attracties hebben die een superheld als thema zullen hebben. Daarnaast mag men uiteraard ook shops en thema-restaurants verwachten. Tegen het einde van 2013 zou het nieuwe park moeten opengaan.

Marvel Adventure, zoals het park zal heten, moet deel uitmaken van Dubailand, eens een bijzonder groots opgezet prestige-project. Verschillende grote pretparkgroepen zouden er een park openen: Universal, Six Flags,… Ook waren er plannen in 2007 om een volledig Marvel park te openen. Door de economische crisis werden vele van deze grootse plannen opgeborgen.

De introductie van Marvel in de ontspanningswereld kan aanzien worden als een eerste stap waarin Disney attractieconcepten wil uitproberen om hen later in een bestaand Disney-park te integreren. Bob Iger, de CEO van Disney, had eerder dit jaar al laten ontvallen dat de Imagineers bezig waren met enkele draft ontwerpen voor attracties waarbij Marvel-figuren een rol zouden spelen. Het doet alvast het gerucht weer aanwakkeren dat het derde geplande Disney-park in Parijs wel eens een Marvel avonturenpark zou kunnen worden.