2012-05-UniversalPotter

Het fantastische themagebied “the Wizarding World of Harry Potter” uit Universal’s Islands of Adventure in Orlando zal een gelijkaardige replica krijgen in de Universal Studios Japan.

 

Wizarding World of Harry Potter in Japan in 2014

Het Japanse filmpark, nabij Osaka, zal de constructiewerken al binnen enkele weken aanvatten zodat de attractie eind 2014 kan geopend worden. Het nieuwe gebied vraagt een investering van 500 miljoen Euro. Naast de winnaar van de Diamond Theme Park Awards Best Ride Worldwide, Harry Potter and the Forbidden Journey, zal ook het kasteel van Hogwarts worden gebouwd, net als in Orlando.

Ook in Japan was de kleine tovenaarsleerling een succes: de 8 films brachten zo’n 900 miljoen dollar in het laatje. De merchandising van Harry Potter, zoals tovenaarsstokjes, is één van de meest succesvolle productlijnen van de afgelopen decennia in Japan.
De films en boeken van J.K. Rowling hebben ondertussen een einde gekregen, de fans die ondertussen zijn meegegroeid, kopen nu minder en minder van dit speelgoed. Het antwoord hierop is om het concept in een themapark om te zetten. Licentiehouder Warner Bros. zag alvast dat in Universal Resort Orlando de bezoekerscijfers een boost kregen van maar liefst 68% door de introductie van deze nieuwe themazone. Bovendien geven de bezoekers veel geld uit om bijvoorbeeld ook boterbier te proeven.
 

2012-05-UniversalPotter420

 

Ondanks de crisis zijn de grote parken toch blijven investeren. Zo spendeerde marktleider Disney een slordige 4,5 miljard dollar aan het nieuwe nog te openen Disneyland Shanghai, 1 miljard dollar aan een upgrade van California Adventure Park in Anaheim en zo’n 500 miljoen dollar aan een nieuwe nog te openen attractie gebaseerd op de filmklassieker “Avatar”.

Ook Universal zat niet stil. Eerst was er die grote uitbreiding in Orlando met the Wizarding World of Harry Potter in Orlando. Er is tevens een gelijkaardige toevoeging te verwachten in het andere Universal-park in de VS, Universal Studios Hollywood. Nieuwe parken staan bovendien in de steigers in Zuid-Korea, Dubai en Rusland.