Angry Birds Land opent vandaag

2012-04-Sarkanniemi-angry-birds

Vandaag opent in het Finse themapark Sarkanniemi een nieuw gebied, gethematiseerd naar de populaire smart phone wezentjes Angry Birds. Het nieuwe gebied bestaat uit een grote speeltuin en enkele attracties.

 

Sarkannimi ontvangt de Angry Birds

2012-04-Sarkanniemi-angry-birds180Het allereerste Angry Birds Land is meteen een feit. Twee uurtjes ten noorden van Helsinki bevindt zich het populaire Finse pretpark Sarkanniemi. Voor een nieuw kindergebied werd gekozen voor de bijzonder populaire monstertjes van de Angry Birds, een creatie van Rovio, een Fins spelletjesbedrijf. Nu wordt de virtuele wereld van de vechtende vogels en varkens gebracht naar de reële wereld in de vorm van attracties en speeltuigen.

Het centrum van het nieuwe gebied is een grote speeltuin, met een klimtoren die bestaat uit veschillende verdiepingen, met ladders en glijbanen. Het is een knipoog naar het fort dat de Green Pigs beschermen in het bekende smart phone spel. Met meer dan 500 miljoen downloads op iPhone en Android, is het één van de meest populaire apps.
Andere attracties die de bezoekers in Angry Birds Land aantreffen zijn onder meer het Pig Popper kermisspel, een kinderdraaimolen, the Red Bird, een mini-drop toren in de vorm van een vuurtoren en een gekke Bus.

Vorig seizoen opende in het Chinese The Window of the World al een onofficiële Angry Birds attractie. In Sarkanniemi opende dus het allereerste officiële Angry Birds pretparkgedeelte. En er zijn plannen om dit ook te openen in Groot-Brittanië, de Verenigde Staten en China, aldus Rovio. Sinds de lancering van de Angry Birds in 2009 heeft Rovio enorm veel geïnvesteerd in allerlei merchandising, gaande van speelgoedbeertjes tot T-shirts. De opening van Angry Birds Land is een stap verder om hun bekendste merk verder te commercialiseren.

 

2012-04-Sarkanniemi-angry-birds420