Universal Moscow in de maak?

2012-04-UniversalStudios

De Russische vastgoedgroep BIN wil graag in het zuiden van Moskou een themapark bouwen, in samenwerking met de filmstudio van NBC Universal. Het zou een belangrijk onderdeel vormen van een sport- en entertainment complex.

 

BIN overweegt een indoor-Universal park te openen

De kogel van dit op 2,8 miljard geraamd project, is nog niet door de kerk. Al zijn er wel heel sterke aanwijzingen dat het indoorpark er gaat komen. Momenteel heeft de groep Universal parken in de VS (Californië en Orlando), in Japan (Osaka) en in Singapore en zouden de plannen passen in het beleid van de groep om meer naambekendheid te vergaren. Zo komen er Universal-parken in Zuid-Korea en Dubai op termijn. In het verleden had het Amerikaanse bedrijf een groot belang in het Spaanse Port Aventura en waren er concrete plannen voor een Universal Studios-park in Duitsland, in Krefeld, niet ver van de Nederlandse grens.

Naast het indoorpark, dat de naam Galactica Park zou krijgen, bestaan er ook plannen voor een waterpark en een CityWalk district, met mogelijkheden tot shopping en eten. Overnachten zal men ook kunnen in één van de twee Universal-hotels. Men zal in totaal 1100 kamers voorzien bij opstart.
Constructiewerken aan het resort kunnen in principe al in 2014 starten, zodat het complex in 2018 kan openen voor het grote publiek.