2012-04-StuBru

Het nieuwe pretparkseizoen is begonnen, en dat hebben we geweten... Gisterenavond op Studio Brussel werd in de Sound of Sam ook een uurtje aandacht besteed aan de pretparken algemeen. Parkworld.be zat op de gastenstoel...

 

Listen to the radio...

Tijdens de aflevering van Sound of Sam op Studio Brussel werden dit keer de pretparken in de kijker gezet. Sam De Bruyn mocht enkele pretparkpakketten weggeven, voor onder meer Efteling, Bellewaerde Park, Bobbejaanland en Walibi Belgium.

De gastheer zelf leerde op een uurtje tijd verschillende “nieuwe” pretparken kennen, waar hij nog nooit van gehoord had, zoals Europa-Park, Heide Park en Gardaland. Dat er meerdere Walibi parken zijn, zoals Walibi Holland, was ook niet bekend. Het is net tijdens zo’n gesprekken dat duidelijk wordt hoe groot het verschil in pretparkenkennis is tussen doorwinterde fans, en de man in de straat. Het geeft ook aan dat wij als pretparkfans soms nog meer moeten kunnen relativeren en de zaken vanuit een ander perspectief moeten durven zien. Wat kan een gewone man nu schelen of een achtbaan een zero-g-element bevat of wordt gemaakt door een bedrijf als pakweg B&M. Het fungehalte, daar gaat het over.

Tijdens de aflevering werd ook een oproep gedaan naar de leukste parken. Dat parken als Cedar Point in Ohio, Six Flags Magic Mountain nabij Los Angelos of Six Flags Great Adventure in New Jersey werden vernoemd, mag geen verrassing zijn. Niet meteen vernoemd, maar toch ook zeker en vast een leuke pretparkenregio is Orlando met verschillende parken op 1 zakdoek. Teveel om allemaal op 1 week tijd te bezoeken.

Tot slot was het ook bijzonder leuk om even te praten over de Diamond Theme Park Awards, een initiatief van Pretparkbeest.be, Parkentrum.nl, Ridereview.nl en Parkworld.be-Zoo.be, waarbij bijna 50.000 mensen op zoek gingen naar vragen als beste pretpark, beste dierenpark, beste achtbaan tot gewoonweg beste personeel en beste website. Aanstaande woensdag worden de winnaars van deze categorieën onthuld tijdens een speciaal event in Bobbejaanland.

Herbeluisteren kan via deze link