Pimp DIZZ Baks...ke

2012-04-BJL-PimpDIZZ

Afgelopen seizoen introduceerde Bobbejaanland een nieuwe achtbaan, naar aanleiding van 50 jaar Bobbejaanland: DIZZ, een spinning coaster. Na het succes van vorig jaar introduceert 't Plezantste Land de tweede editie van Pimp DIZZ Baks...ke!

 

Ontwerp je eigen achtbaangondel

Bobbejaanland wil de creatieve bezoekers een leuke uitdaging geven om zelf hun DIZZ coastertreintje te pimpen. Het park stimuleert de mensen om volledig hun gangen te gaan: het kan een duizelingwekkend bakske zijn, of gewoonweg een supergrappig bakske…
Boodschap is: "zorg dat het opvalt", stuur het naar al je Facebook-vrienden en kennissen en vingers kruisen dat jouw bakske verkozen wordt!
Het bakske met de meeste 'likes' wint een jaar gratis DIZZ voor vier personen.

Meer op: http://pimpdizzbakske.bobbejaanland.be/

De spinning coaster Dizz opende vorig seizoen. Hiervoor werden street artists Kenson, Staynice en Toykyo ingeschakeld om deze achtbaan "kleur" te geven.

Kenson is grafisch ontwerper en kunstenaar. Zijn werk is een mash-up van stijlen. Hij absorbeert de dagdagelijkse visuele overvloed en verwerkt de snelle massacommunicatie rondom hem tot de essentie. Grafiek, illustraties, mixed media en conceptuele kunst waarin typografie en textuur botsen.

Staynice zijn twee broers, Rob en Barry van Dijck. Nadat ze afstudeerden aan de AKV St.Joost, Academie voor Schone Kunsten in Breda, Nederland, begonnen ze in 2007 met hun bedrijf. Ze trokken met hun karakteristieke werk veel aandacht op de academie. Ze werden beide genomineerd voor de 'St.Joost penning', een award voor de meest veelbelovende student. Als gevolg van deze nominatie, kregen ze een werkruimte voor een jaar in de artiestenruimte en galerij KOP in Breda. Vanaf dat moment werd Staynice officieel.

Toykyo vertegenwoordigt enkele van de meest getalenteerde hedendaagse grafische ontwerpers en illustratoren. Het werd opgericht in 2006 door Mathieu Van Damme en Benjamin Van Oost. Vanuit hun kantoor in Gent, produceren ze vernieuwende ontwerpen voor diverse klanten, op zoek naar creativiteit & originaliteit.