Aprilgrap: Colossos voor een jaartje naar Zuidkoreaanse Expo

2012-04-HeideP-Colossos

We pakten uit met deze aprilgrap: Colossos, de hoogste en snelste Europese houten achtbaan uit Heide-Park Resort maakt zich op voor de Expo 2012 in de Zuid-Koreaanse kuststad Yeosu als voorbeeld van goed Duits vakmanschap.

 

Achtbaan verhuist naar Yeosu

De bezoekers aan Heide Park Resort zullen toch een beetje vreemd opkijken wanneer ze de populaire houten achtbaan Colossos dit seizoen niet meer zullen zien staan. Op uitnodiging van Zuid-Korea zal deze imposante achtbaan een 8560 km lange reis maken naar Yeosu voor de wereldtentoonstelling.

Momenteel is men volop aan de slag met de afbraak van de achtbaan, 175000 meter hout moet zorgvuldig worden afgebroken en worden verpakt voor de verre reis. “Het demonteren en opnieuw opbouwen van de achtbaan is niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt.”, aldus W. Hannes Mairinger, directeur van het resort. “Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan, maar de vele positieve argumenten wogen zwaarder door dan de tegenargumenten. Het wordt een mooie promotie voor ons resort, voor onze regio, voor Duitsland. Met meer dan 50 attracties en met de nieuwste achtbaan Krake, hopen we het verdwijnen van Colossos te kunnen opvangen.”